Botond, Mózes
10 °C
20 °C

Tűzszerészek zárták le a Műegyetemet

2013.10.30. 08:20 Módosítva: 2013.10.30. 13:03
Kevéssel dél előtt megszűnt a lezárás a főváros XI. kerületében, a Műegyetemnél, ahol korábban robbanótesteket találtak.

Harmincöt embernek kellett elhagynia az otthonát, ők most hazatérhettek. Megszüntették az egyetemi épületek zárlatát is.

Ön is látta?

A helyszínen találtak egy 76 milliméteres második világháborús éles szovjet páncéltörő gránátot, amelyet rendőri felvezetéssel szállítottak el egy robbantási területre. Előkerült egy szovjet M8-as rakéta gyújtószerkezet nélküli fejrésze, egy 40 milliméteres magyar repeszgránát, gyalogsági lőszerek, már veszélytelen robbanótest-maradványok, valamint egy első világháborús osztrák-magyar gyakorlógránát is. Ezeket az eszközöket a honvédség központi gyűjtőhelyére vitték.

A terület átvizsgálásának idejére három idős ember kérte elhelyezését ideiglenes befogadóhelyen. Az erre kijelölt általános iskolába szociális munkást küldött a Vöröskereszt.

A hatóságok szerda reggel nyolckor három társasházat ürítettek ki a környéken, mert a Stoczek József utca és az Egry József utca találkozása közelében földmunkák során kedden robbanótestek kerültek elő a földből. A két utcát 100-100 méteres szakaszon zárták le, a hallgatók és az oktatók pedig nem használhatták az egyetem három épületét.