15 millióba kerültek a bordó sapkák

2013.10.31. 21:21

Bordó szövetsapkávalés tépőzáras karszalaggal egészült ki a Készenléti Rendőrség (KR) állományának ruházata, amit az október 23-i rendezvényeken láthattunk először.

A Hvg.hu cikke szerint az új kiegészítőkkel a rendőrök egy része nincs megelégedve, mint egyikük megjegyezte,"a karszalag teljesen felesleges, a bordó sapka meg egy-két mosás után rózsaszínű lehet”. Ráadásul a sapkát, a pilotkát egy méretben készítik el, és akinek nagyobb feje van, arról lecsúszik, akinek kisebb annak meg a szemébe lóg.

A bordó sapka a Készenléti Rendőrség tagjainak összetartozás-érzését hivatottak növelni, de arra is jó, hogy a rendőrség más egységeitől elkülönítsék.

A kicsinosítás 15 millió forintba került – közölte a Hvg.hu kérdésére az Országos Rendőr-főkapitányság. A változtatást az egyenruha változásáról szóló belügyminisztériumi rendelettel indokolták. A bordó hímzett szövetsapkából 3044-et rendeltek, darabja bruttó 3937 forintba került, a tépőzáras karszalag darabjáért pedig bruttó 1156 forintot fizettek. „Az új egyenruházati termékeire vonatkozó igény teljesítésére a büntetés-végrehajtás Központi Ellátó Szerve az Adorján-Tex Konfekcióipari és Kereskedelmi Kft-t jelölte ki” – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a hvg.hu-val.