Orbánnak szóló molinót raktak a Lánchídra

2013.10.31. 06:27 Módosítva: 2013.10.31. 10:41

„Viktor, én is magyar vagyok, de nem fideszes!” – ezt a feliratot erősítette egy molinón ma hajnalban a Lánchídra az Együtt-PM két aktivistája.

A két aktivista negyed hat körül mászott fel a hídra. Nem sokkal később megjelent egy rendőrautó, ami lezárta a hidat. A rendőrök felszólították a két fiatalt, hogy jöjjenek le.

Hamarosan megérkezett egy tűzoltóautó is. A két fiatalt igazoltatták, és a rendőrök egyenként végigkérdeztek minden fotóst és riportert, hogy melyik médiumtól jött.

A molinót a hídmester távolította el. A híd lezárása miatt a 16-os és a 105-ös autóbusz az Erzsébet hídon át közlekedett. Az V. kerületi kapitányság garázdaság miatt indított eljárást a két aktivista ellen.

Az Együtt-PM Orbán Viktor október 23-i beszéde miatt indított akciósorozatot. A párt szerint Orbán Viktor a hivatalos állami ünnepségen a katonai díszsorfal előtt olyan beszédet tartott, amellyel az ő politikájával egyet nem értők tömegét kizárta a nemzetből, politikai ellenfeleinek jó részét pedig kiátkozta 1956 örökösei közül.

Az ez ellen indított kampány részeként politikusok, aktivisták és állampolgárok írtak Orbán Viktor üzenőfalára, és fotózták le magukat vagy köztéri szobrokat „Viktor, én is magyar vagyok, de nem fideszes!" feliratú táblával.

A cikket az Index Facebook-oldalán kommentelheti.