Vádat emeltek a tiniket molesztáló kalauz ellen

2013.10.31. 08:05 Módosítva: 2013.10.31. 08:07

Vádat emelt a Füzesabonyi Járási Ügyészség a fiatalkorú lányokat molesztáló vasúti jegykezelővel szemben szemérem elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt. A főügyészség közleménye szerint a 48 éves férfi június 6-án kora délután, a Szihalom és Füzesabony állomások között közlekedő személyvonaton közeledni próbált egy 14 éves lányhoz. A férfi nem engedte leszállni a lányt a vonatról, lefogta a kezeit és az ülések között az ablakhoz nyomta. A lány végül csak a férfi figyelmetlenségét kihasználva tudta kiszabadítani magát és elmenekült a vonatról. 

Ugyanezen a napon délután a kalauz újra meglátta a Szihalomra tartó vonaton a lányt és ismét mellé ült. A főügyészség közleménye szerint egyik kezével szorosan átölelte, a másikkal fogdosta a lány melleit és a combjai közé is benyúlt. A kalauz erőszakoskodásának végül egy utas határozott fellépése vetett véget.

A férfi korábban másokat is molesztált a vonaton. Május 27-én egy mellette elhaladó fiatalkorú lány fenekét fogta meg és a lábai közé nyúlt, majd a lánnyal az egész utazás ideje alatt "tolakodó jellegű, szexuális utalásokkal tűzdelt beszélgetést kezdeményezett".

Az ügyészség T. Bélát szemérem elleni erőszak bűntettével, aljas indokból, tizennyolcadik életévét be nem töltött sértett sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettével, valamint tettleges becsületsértés vétségével vádolja. A Btk. szerint ezért – halmazati büntetésként – 2 évtől 12 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.