Így ünnepel az ország

2013.11.01. 14:46

Mozgalmasan telik az ünnep Magyarországon. November elsején a mindenszenteket ünnepeljük, ezt pedig a halottak napja követi november másodikán. A családok összejönnek; mindenki a maga módján emlékszik meg elhunyt szeretteiről. Persze a pihenés sem maradhat el: a kellemes idő a nagy séták és nagy nevetések biztos záloga ezen a hosszú hétvégén. De mi is történik kis hazánkban? Könnyed országos lapszemlére invitáljuk az olvasót!

Csodaszép kövek kerülnek a borzalmasan ronda aszfalt helyére a Malom utcában.

írja a nyugat.hu. A szombathelyi utcában a lap szerint ezért "gyalogostorlódás" alakulhat ki csúcsidőben a kétszer egysávos nyomvonalon.

A szombathelyi portál egyébként gyönyörű galériát közölt a Jáki úti temetőből. Mécses mellett gyönyörködjünk tehát az őszi melankóliában! 

Vannak azonban, akiknek semmi se szent

Elszomorító esetről számolt be a beol.hu: Gyulán csütörtök délben egy 41 éves helyi nő zavarta meg az ünnepi készülődést, mikor a gyanú szerint garázdálkodni kezdett az egyik közszolgáltató cég panaszirodájában: a nő hangosan szidalmazta az ott dolgozókat, akik emiatt félni kezdtek.

Hasonló eset zavarta meg a mindennapok dolgainak békés csordogálását, amikor egy 34 éves békéscsabai férfi a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság épületének előterében kiabált és hangoskodott.

Egymásra talál kutyus és gazdi

Az utcán kóborló ebek és gazdáik egymásra találását, valamint a kóbor kutyák gazdákhoz kerülését segíti a Vigyél Haza nevű, okostelefonokra letölthető applikáció, amelyhez a nyár vége óta már több mint 5000 felhasználó és 16 állatvédő szervezet csatlakozott.

Új okostelefonos applikációról számol be a dehir.hu. A Vigyél Haza Alapítvány és a Telenor augusztus 28-án indította el az androidos telefonokon elérhető alkalmazását és másfél hónap alatt már több mint ötezren töltötték le, és csaknem 2000 felhasználó azonnal regisztrálta saját kutyájának adatait is. a program segítségével a blökik tulajdonosai képpel és lakhellyel regisztrálhatják kedvenceiket, így megkönnyítve a helyzetüket arra az esetre, ha elkóborol az ember legjobb barátja.

Ki-ki meccsen csap össze az Algyő és az Ásotthalom

szegedma.hu szerint két a tavalyi szezont az élmezőnyben záró együttes csap össze a labdarúgó Csongrád megyei I. osztály 12. fordulójában pénteken 13 óra 30-kor. Mostanában gólínségben szenved az Algyő, az szegedma.hu-nak nyilatkozó Takács Zoltán edző szerint így főleg a támadásokban kell javulniuk.

Az Ásotthalom trénere nem nyugodt az algyői túra kapcsán: Hevesi Tibor szerint bár jó formában vannak a fiúk, az Algyő igazi mumusnak számít nekik, akik ráadásul kifejezetten jók a pontrúgásokban.

Az Algyő SK kerete az összecsapásra: Szűcs, Révész (kapusok), Laczkó, Gyimesi, Gonda, Daróczi, Orosházi, Sebők, Takács, Mohácsi, Kohajda, Hadár, Koza, Farkas, Kiss, hegedűs, Pataki, Salamon.

Az Ásotthalom TE előző heti összeállítása: Ábrahám – Török, Bogdán, Kiszner, Németh, Rencsár, Kothencz, Csáki, Hatvani, Baji R., Bokányi.

Segít a fülgyertya

A fülgyertyázástól sokan tartanak, pedig nem csak a fül problémákon segít és szakértő segítségével jó szolgálatot tehet abban, hogy egészségünket visszanyerjük

Pintér Krisztina fülakupunktúrás addiktológus és reflexológus természetgyógyásztól a veol.hu-nak elmondta, hogy a méhviszba mártott vásznat tölcsér alakra formázzák, majd a vastagabbik végét gyújtják meg, a vékonyabbat pedig a fülbe, vagy a mögé helyezik. Az égő gyertya meleg füstje a hallójáratba áramlik, és ott feloldja a szennyeződést, fülzsírt, ellazítja a hallójárat falát. A meleg levegő miatt kiszállnak a veszélyes matériák:  méreg volt, nincs!

Hosszú téli estékre vegyen varrógépet

Amennyiben mindez nem győzte meg, Önnek a feol.hu ajánlatára van szüksége! 

Ha valaki varrógép-vásárláson töri a fejét, most, a meghosszabbodott estékkel itt az ideje a döntésnek.

- írja a portál. A hosszú hétvégére tekintettel azt se feledje, hogy 

Aki az egyenes vonalú gépelésbe már belejött, idővel a nadrágok, szoknyák felvarrásában, az elromlott cipzárak kicserélésében is jeleskedhet.