Retteg a fekete szaloncukortól a MÁV

2013.11.01. 15:51
Fekete szatén szaloncukor csipke betéttel
Fekete szatén szaloncukor csipke betéttel

A MÁV a napokban írt ki beszerzési tendert 11346 mikuláscsomagra. A vállalat a dolgozók gyemekeit akarja megörvendeztetni a gesztussal, de kiírásnak van egy furcsa kitétele: a csomag nem tartalmazhat fekete csomagolású szaloncukrot. 

Megkérdeztük a MÁV-ot, mi rejlik a különös fóbia mögött, hátha egy érdekes sztori szálai bomlanak ki.

A sajtóosztály azonban nem kényeztetett el minket. Mint írták, a fekete szaloncukor azért kizáró tényező, mert esztétikailag nem illik a Mikulás-Karácsony ünnepkör színei közé. (A MÁV-nál ismeretlen a gonosz Krampusz, a jóságos Mikulás állandó kísérője.) 

A válasz azért csak felvillantott egy feledésbe merült, talán kényelmetlen, de valószínűleg érdekes történetet: a fekete szaloncukor (valamint az egészségre ártalmas, lejárt szavatosságú termék, sérülést okozó játék, allergiát okozó étel, rossz minőségű cukorka, csokoládé) a korábbi évek pályáztatásainak tapasztalatai alapján került a feketelistára. (Aki esetleg ismeri a sztorit, írja meg az ugyelet@mail.index.hu címre, megköszönjük.)

mav

Körülnéztünk, lehet-e egyáltalán fekete csomagolású szaloncukrot kapni. Egyetlen forgalmazót találtunk, de exkluzív szatén-csipkés terméke nem valószínű, hogy árban versenyképes lenne a többi ajánlattevőével.