Áprilisra összemegy a parlament

2013.11.04. 12:57

Januárban kezdődhet meg és áprilisra már be is fejeződik a parlament üléstermének átalakítása – tájékoztatott az Országgyűlés Sajtóirodája. Áprilistól tehát már csak 199 üléshely lesz a jelenleg 386 honatyának helyet biztosító ülésteremben.

„Az ülésterem átalakításának tervezése és az átalakítás engedélyeztetése folyamatban van. Ennek kapcsán csökkentjük a teremben elhelyezett székek számát, ezzel egyidejűleg felújításra kerül az ülésterem burkolata és a beépített hangosító és szavazatszámláló berendezés is. A teremből kikerülő padokat megőrizzük, mint ahogy azokat a korábban átépített padsorokat is megőriztük, amelyek egy része a mostani átalakítással kerül vissza terembe" – közölte korábban az Indexszel az Országgyűlés Sajtóirodája.

A munkálatokra közbeszerzési eljárás után kerülhet sor: ennek megindítása és a vonatkozó engedélyek beszerzése folyamatban van. „A felkérni tervezett vállalkozásokkal szembeni elvárás lesz, hogy rendelkezzenek a feladat elvégzéséhez szükséges tapasztalattal, szakemberekkel, vállalják a munka általunk elvárt határidőre történő teljesítését" – közölte a sajtóiroda, hozzátéve, hogy az átalakítás költségei várhatóan nem érik el a 100 millió forintot.