Baja-gate: Török Zsolt felajánlotta lemondását

2013.11.05. 14:43 Módosítva: 2013.11.05. 17:40

Török Zsolt, az MSZP szóvivője felajánlotta lemondását a bajai videó miatt. Erről először Lendvai Ildikó, a szocialisták volt elnöke beszélt az M1 reggeli műsorában. Hozzátette, hogy szerinte Törököt minden bizonnyal megvezették, mert nem ismeri becstelen embernek.

„Balekok voltunk, ez világos, belemásztunk egy csapdába, akárki állította, és ez egy pártnál nagyon komoly hiba. Egy párt, aki kormányozni akar, az nyilvánvalóan ne legyen óvatlan" – mondta Lendvai.

Török Zsolt a Facebookon reagálva azt írta, hogy már szerda este felajánlotta lemondását, nem tudja, miért most lett ebből hír. Török korábban tagadta, hogy az MSZP-nek köze lenne a felvételhez, vagy ők adták volna át azt a Hvg.hu-nak.

A 444 úgy tudja, hogy az MSZP csütörtökön tart frakcióülést, ott fogadhatják el Török Zsolt lemondását is, amennyiben arról döntenek.

80 ezer/ kérdés

A DK-ból azóta kirúgott Kőrös Gusztáv közben azt üzente a Magyar Nemzetnek, hogy 80 ezer forintért válaszol egy-egy kérdésre, de a harmadikra már húszszázalékos kedvezményt is ad, így a három kérdés együtt 200 ezer forintba kerülne.

A Népszabadság vasárnap azt írta, hogy a rendőrségen poligráfos hazugságvizsgálatnak vetették alá a bajai videóügy több érintettjét, köztük Király György szocialista politikust, a sporttagozat alelnökét, és állítólag Kőröst, a kamuvideó készítőjét is.

Kőrös rendőrségi tanúvallomásában, majd az ATV-nek adott interjújában is azt állította, a videót Király György rendelte meg tőle. Király idáig is határozottan tagadta, hogy köze lenne a videóhoz, és a Népszabadság szerint a poligráfos vizsgálat is őszintének mutatta.

Molnár Csaba, a DK alelnöke a Magyar Nemzet szerint azt mondta, hogy nem Kőrösnek, hanem az MSZP-nek és Mesterházy Attilának hisznek. Egyben tagadta, hogy a DK szervezetten támadná az MSZP-t.

Közleményben követeli az MSZP, hogy a rendőrség azonnal hozza nyilvánosságra a bajai videoügyben hírbe hozott Király György hazugságvizsgálatának eredményét. Szerintük a poligráfos vizsgálat eredménye egyértelműen az MSZP-s sporttagozat alelnökének korábbi állításait igazolta, vagyis azt, hogy Király György se megrendelőként, se készítőként nem vett részt a videó létrejöttében.