Megkezdődött a nagy zuglói osztogatás

2013.11.05. 10:23 Módosítva: 2013.11.05. 10:25
Hétfőn a XIV. kerület több pontján elindult a nyugdíjasok választások előtti megajándékozása. Az önkormányzat fideszes alpolgármestere személyesen tekintette meg a Fogarasi úti Tescóban, jól megy-e a háromezer forintos Erzsébet-utalvány-pakk kiosztása.

Papcsák Ferenc polgármester javaslatára a zuglói képviselő-testület szeptember közepén megszavazta, hogy pénzes támogatást nyújt a kerület kispénzű nyugdíjasainak.

De ha már a 2014-es országgyűlési választás előtt néhány hónappal osztogatni kezdenek, a XIV. kerületi képviselők azt is elfogadták, hogy a 62 év felettiek mellett a 18. életévüket betöltők és az újszülöttek is kapjanak ajándékot. Ezzel összességében 100 millió forintos pluszkiadással terhelték meg az amúgy sem túl jó anyagi helyzetben lévő önkormányzat kasszáját.

Ingyenpénzbe futottak a zuglói nyugdíjasok a rendelőben

Papcsák beadványa szerint azok a zuglói nyugdíjasok váltak jogosulttá háromezer forint értékű utalványra, akiknek a havi járadéka nem haladja meg az öregségi minimumnyugdíj 700 százalékát, azaz 199 500 forintot. Az önkormányzat azzal számolt, hogy így több mint 25 ezer nyugdíjas kaphatja majd meg az Erzsébet-utalványokat, hiszen olyan magasan húzták meg a határt, hogy szinte senkit se zártak ki a választások előtti hónapok „karácsonyi″ akciójából.

Hétfőn el is kezdődött a pénzes utalványok osztogatása.

A polgármesteri hivatal a kerületi újságban tette közzé, hogy hol lesznek a kiosztóhelyek. A forgalmas rendelőkben, bevásárlóközpontokban felállított, számítógépekkel felszerelt ideiglenes pontok több hétig tartanak majd nyitva, mivel a jogosultak külön értesítést nem kapnak. Az első napon Rozgonyi Zoltán fideszes alpolgármester is részt vett a szerény érdeklődés mellett zajló utalványozáson, ahol a nyugdíjasok segélyként vehették fel a háromezer forintnyi Erzsébet-utalványt.