Ráfázott a Moslék Józsira Ajka polgármestere

2013.11.06. 21:45
120 ezer forintos pénzbüntetést kénytelen fizetni Ajka polgármestere, amiért egy május elsejei ünnepi beszédében kissé elengedte magát.

Az eset még két éve történt, de a rágalmazásért csak most meszelték el jogerősen Schwartz Bélát, Ajka polgármesterét. A városatyát azután jelentették fel, hogy 2011 május elsején, ünnepi beszédében nem éppen pozitív jelzőkkel illette Ékes József parlamenti képviselőt és két önkormányzati képviselőt, Fülöp Zoltánt és Ravasz Tibort.

Ékest például több száz ember előtt "Moslékos Józsinak" és főkolomposnak nevezte beszédében, azt állítva róla, hogy hamisította az iskolai bizonyítványát a parlamenti honlapon és egyéb kiadványokon, a nyolc általánost pedig kilenc év alatt végezte el és éveken át nem fizetett személyi jövedelemadót.

Fülöp Zoltánt Pythonnak nevezte, róla azt állította, hogy 17 milliós luxusautóval érkezett egy óvodai megnyitóra, Ravasz Tibort pedig "Mangalica Tibornak" nevezte, aki még máshol nem dolgozott, csak osztja az észt. Arra is felhívta az ünneplők figyelmét, hogy óvakodjanak ezektől az emberektől és kerüljék el őket az utcán.

Ezek után nem csoda, hogy a bíróság kimondta, a polgármester három rendbeli rágalmazást követett el és ezért bizony fizetnie kell. Minderről a veol.hu számolt be.