Az elnöknek mutogatták, hogy Pálffy már nem szomjas

2013.11.07. 12:42 Módosítva: 2013.11.07. 14:18
A KDNP-s képviselő odament kezet fogni az éppen felszólaló Józsa Istvánhoz, majd a hátul ülő jobbikosoknak kezdett el magyarázkodni, hogy miért kell elsietnie az ülésteremből. A jobbikosok kézjellel mutatták a levezető elnöknek, hogy szerintük mi is van Pálffyval, majd nevettek. Pállfy viszont bejelentette, mindenkit beperel, aki azt állítja, hogy ivott.

Az Országgyűlésben kedden délben Józsa István szocialista képviselő épp szóvá tette Pálffy zavart viselkedését, amikor a kereszténydemokrata szóvivő, meg sem várva a neki címzett másfél perces felszólalás végét, kiment a teremből.

odamegy320 640.gif

A költségvetési ügyek gyér érdeklődés mellett folyó vitájában Józsa azt kifogásolta, hogy az előtte felszólaló költségvetési bizottsági elnök, Nyikos László hiába beszélt direkt Pálffyhoz, az fel sem pillantott, úgy tűnt, mintha nem is hallotta volna, hogy hozzá beszélnek.

Pálffy István bormámoros parlamenti estje

Pálffy ezután a még felszólaló Józsához lépett, magát nem zavartatva kezet fogott vele, és a mikrofonban jól hallhatóan búcsúzott tőle. Majd kifele menet – még mindig Józsa beszéde alatt – megállt a jobbikos Nyikos László és Szilágyi György mellett, és velük is beszédbe elegyedett, majd ezt követően távozott.

A Józsa felszólalásáról készült parlamenti videó tanúsága szerint Nyikos és Szilágyi a KDNP-s szóvivő távozása után szinte egyszerre mutatják félreérthetetlen kézjelekkel az ülés levezető elnöknek, hogy szerintük képviselőtársuk be van rúgva.

A jobbikos Szilágyi az Indexnek elmondta, Pálffy viselkedéséből Nyikos és Józsa beszéde alatt is látszott, hogy megfogalmazása szerint „Szanyi kapitány nyomdokaiba lépett″, végig tiszteletlen volt, majd kifele teljesen szükségtelen módon jópofizni és magyarázkodni kezdett. Nyikos Lászlónak azt kezdte magyarázni, miért kell azonnal elmennie az ülésteremből.

mutogat128 640.gif

Pálffy keddi szerepléséről Novák Előd jobbikos képviselő is beszámolt a Facebookon:

Piálffy István bűzlött az alkoholtól a Parlamentben, az alábbi videón láthatóan két, a közelében ülő képviselőtársa is jelezte ezt a levezető elnöknek. Egy MSZP-s képviselő is szóvá tette a KDNP bemondójának zavart viselkedését, mire Pálffy még a szocionista képviselő beszéde közben odament hozzá, s a tévéközvetítésben is látható módon félbeszakítva felszólalását kezet nyújtott neki, majd távozott.

Posztjából kiderül az is, hogy a kereszténydemokrata képviselő a parlament után néhány órával a Duna tévé Közbeszéd című műsorának felvételére volt hivatalos. A bizonyítékhamisítás büntethetőségéről szóló műsorban Novák felesége, a szintén jobbikos parlamenti képviselő, Dúró Dóra volt a vitapartnere. A nehézkesen reagáló Pálffynak nem is sikerült megszorítania a témában ellenfelét.

Megpróbáltuk telefonon elérni Pálffy Istvánt is, de az egykori tévébemondó mobilja ki volt kapcsolva. Pálffy később a Hír24-nek tagadta, hogy ivott volna. A képviselő leszögezte: ha valaki azt állítja, hogy ittas volt, akkor azt rágalmazás és becsületsértés miatt feljelenti. Mint mondta, annyi történt, hogy egy adott időpontban el kellett mennie, és emiatt köszönt el Józsa Istvántól, de Nyikos Lászlóhoz is ugyanezért ment oda. Mivel neki sem tudott már válaszolni, ezért ezt elmondta neki, és tőle is elköszönt.