Gusztáv
-4 °C
1 °C

Tizenhárom év a nevelt fiát leszúró férfinak

2013.11.07. 11:51

Jogerősen tizenhárom év börtönbüntetésre ítélte csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt az orosházi férfit, aki 2012 nyarán ittasan leszúrta nevelt fiát, majd elásta a holttestet. A korábban már többször büntetett, jelenleg hatvanesztendős Koren Lászlót emberölésben mondta ki bűnösnek a táblabíróság.

A vádlott 1992-től élettársi kapcsolatban élt a későbbi sértett édesanyjával, együtt nevelték a nő korábbi házasságából született fiát. Egy orosházi ingatlanban laktak, melyet a nő 1997-ben fiára íratott, úgy, hogy a haszonélvezeti jogot megtartotta. A fiú 2008-ban elköltözött Komáromba. Később az édesanyja súlyos beteg lett, ápolásáról a vádlott gondoskodott 2012 nyarán bekövetkezett haláláig.

Az édesanyja temetése után a fiú elhatározta, hogy a ház haszonélvezeti jogát a vádlottra ruházza. A későbbi sértettet a vádlott társaságában július 31-én hallgatták meg édesanyja hagyatéki ügyében. Ezt követően a két férfi különböző szórakozóhelyeken nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott, mindketten – a sértett erősen – leittasodtak. A fiú ekkor szóba hozta, hogy évekkel korábban a vádlott őt és édesanyját is bántalmazta, amikor hazamentek, veszekedni kezdtek, majd dulakodtak, végül a vádlott kétszer megszúrta a sértettet, aki elvérzett.

A vádlott lefeküdt aludni, és csak másnap találta meg a holttestet, amit elásott. A sértett maradványait csak hetekkel később találták meg. A vádlott részben a bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett.