Tűzoltói tiszteletadással temették el a hős tűzoltót

2013.11.08. 14:45 Módosítva: 2013.11.08. 15:00

Tűzoltói tiszteletadással temették el pénteken Dorogon Kövecs Gergő tűzoltót, aki november 1-jén este egy turista mentése közben a Rám-szakadékba zuhant és meghalt.

A temető fő útján egyenruhába öltözött tűzoltók és mentők álltak sorfalat. A temetésen az ország minden részéből érkezett több száz tűzoltó, mentő mellett részt vett Pintér Sándor belügyminiszter és Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

"Kövecs Gergő szolgálatteljesítés közben igazi önzetlenségről, áldozatkészségről tett tanúbizonyságot. Szakmaszeretete, elhivatottsága örök példa mindannyiunk számára. Mély fájdalommal, megrendülten állunk bajtársunk ravatalánál" - mondta búcsúbeszédében Czomba Péter, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

A tűzoltókat november elsején, este hétkor riasztották, miután egy kirándulócsoport egyik tagja a Rám-szakadékba zuhant. A helyszínt csak gyalog lehetett megközelíteni, és az egyik, mentést végző tűzoltó is a szakadékba csúszott. Az eszméletlen főtörzsőrmestert a helyszínen próbálták újraéleszteni, de a helyszínen meghalt. A turistát késő estére kimentették és kórházba vitték.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport