Politikai ügy lett a csepeli lány hazugsága

2013.11.08. 13:56

Németh Szilárd, Csepel fideszes polgármestere pénteken feljelentést tesz a rendőrségen annak kiderítésére, hogy volt-e felbujtója annak a fiatal lánynak, akit jelenleg hatóság félrevezetésével gyanúsít a rendőrség.

A fideszes politikus pénteken újságíróknak levetítette a csepeli Jobbik interneten közzétett videofelvételét, amelyen megszólal az a 16 éves lány, aki korábban azzal fordult a rendőrséghez, hogy megpróbálták megerőszakolni Csepelen, ám később elismerte, csak kitalálta a történetet.

Németh szerint a felvételen Lehmann Viktor, a Jobbik fővárosi alelnöke, Soroksár-Csepel országgyűlési képviselőjelöltje "vallatja" a lányt közvetlenül azután, hogy az orvosok kivizsgálták a kórházban. A polgármester szerint furcsa, hogy a Jobbik helyi szervezetének tagjai hamarabb értek a feltételezett bűncselekmény helyszínére, mint a rendőrség.

A polgármester tudni szeretné, volt-e Lehmann Viktornak engedélye arra, hogy a kórház területén forgasson. Választ vár továbbá arra is, hogy van-e kapcsolat a lány hozzátartozói és a Jobbik helyi szervezete között, továbbá bátorították-e őt tettének elkövetésére.

Egy tizenhat éves csepeli lány kitalált egy sztorit: egy ismeretlen férfi megtámadta, és valószínűleg meg akarta őt erőszakolni a Lámpás utca és a Fradi utca kereszteződésében, írta csütörtökön a Police.hu. Ezt be is jelentették a rendőrségen kedden. A lány anyja jelenlétében pszichológus is meghallgatta. A szakértő szerint a vallomása életszerűtlen volt. Másnap a lány elmondta a nyomozóknak, hogy a történetet csak kitalálta. Hatóság félrevezetése miatt eljárás indult ellene.