Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Nem nyomoz az MSZP-nél az ügyészség

2013.11.09. 09:56

A Fővárosi Főügyészség bűncselekmény gyanúja hiányában elutasította azt a feljelentést, amelyet Gyurcsány Ferencnek az MSZP korábbi pártfinanszírozásával kapcsolatos kijelentései miatt tettek Gulyás Gergely és Kocsis Máté fideszes országgyűlési képviselők – írta szombati számában a Magyar Nemzet.

Gyurcsány egy október 14-i rendezvényen úgy fogalmazott: "én voltam ennek a pártnak az elnöke. Sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon. Ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk". Az Index akkor szocialista forrásból úgy értesült, a pártban nem egy tudatosan átgondolt stratégia részének, csupán Gyurcsány Ferenc „szokásos túlmozgásának″ tulajdonították a beszólást. Gyurcsányék mindenesetre később előálltak egy olyan javaslattal, mely önálló büntető törvénykönyvi tényállássá tenné a tiltott (a pénzügyi beszámolókban nem szereplő) párt- és kampánytámogatás elfogadását és nyújtását.

A Magyar Nemzet szerint a feljelentés elutasítását az indokolta, hogy az bűncselekményre utaló konkrét ténybeli alapot nem, csak a feljelentők következtetéseit tartalmazta. Kovács hozzátette: az Állami Számvevőszék az MSZP 2009-2010. évi gazdálkodása törvényességének ellenőrzése során szabálytalanságot nem tárt fel, a párt a párttörvényben meg nem engedett vagyoni hozzájárulást nem fogadott el.