Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Jövő héten már hó is lehet

2013.11.10. 16:25 Módosítva: 2013-11-10 16:47:38
A jövő héten sok csapadék várható. Ezzel együtt lehűlés is kezdődik: napközben 10 fok körüli maximumokra, a hajnali órákban mínuszokra is készülni kell

A jövő hét vége felé már helyenként havas esőre, hóra is számítani lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi középtávú előrejelzéséből.

Hétfőre virradóra nyugat, délnyugat felől ismét beborul az ég, és az északkeleti megyék kivételével egyre többfelé kell számítanunk esőre, főként a Dunától keletre eső területeken inkább záporokra, és főleg a Dunántúlon hétfő estig többfelé jelentős, akár 20-30 milliméternyi csapadék is hullhat. Előbb a nyugati megyékben, majd a Dunántúl keletebbre eső területein, illetve a keleti, északkeleti megyékben is egyre többfelé viharossá fokozódhat az északi-északkeleti szél, de máshol is kellemtelenül szeles időre készülhetünk. Előreláthatólag a Dunántúl nyugati megyéiben, a Bakonyban és a Balaton környékén számíthatunk a legerősebb, akár 80-100 kilométer/órát elérő lökésekre. Az esővel párosulva ez rendkívül kellemetlen időjárást eredményez majd, ráadásul a Dunántúlon élők napközben sem számíthatnak 6-9 foknál melegebbre, ezzel szemben a keleti határ mentén még 13-14 fokot is mérhetünk a délutáni órákban - írja az Időkép.hu előrejelzése.

Kedden délnyugaton, délen többnyire erősen felhős lesz az ég, és helyenként kisebb eső is lehet. Északon, északkeleten néhány órára kisüt a nap. A szél helyenként erős lesz, majd délután mérséklődik a légmozgás. A minimumhőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 7 és 14 fok között alakulnak - közölte az OMSZ.

Szerdán erősen felhős vagy borult idő várható több helyen esővel, záporral. A Dunántúlon a szél többfelé megerősödik. A leghidegebb órákban 3 és 8 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani. Napközben 7-12 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön délen többnyire erősen felhős idő várható, északon hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Főként délen lehet helyenként kisebb eső. A minimumhőmérséklet 1 és 6, a maximumhőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Pénteken északon is többfelé várható eső, zápor. A Dunántúl magasabban fekvő helyein havas eső, hó is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, a nappali maximumok várhatóan plusz 2 és plusz 8 fok között alakulnak.

Szombaton nyugaton többnyire erősen felhős idő várható, keleten több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Nyugaton több helyen, keleten néhol valószínű eső, zápor. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 4 és 8, keleten 9 és 12 fok között alakul.

Vasárnap elszórtan valószínű eső, zápor. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.