Jenő
-3 °C
6 °C

Ide írjon, ha kent vagy kenték

2013.11.11. 16:40

Elindult a Fizettem.hu oldal, amelyre az Atlatszo.hu első kézből várja a beszámolókat a hazai korrupcióról.

„Megoszthatod a saját történetedet arról, hol, mikor, ki és mennyi kenőpénzt fizettetett veled, esetleg te önszántadból miért gondoltad azt, hogy jó ötlet, ha adsz valakinek pénzt. Sőt, azt is megírhatod, ha visszautasították, vagy te utasítottad vissza a felajánlott összeget” – írta az Atlatszo.hu az új oldal bemutatójában.

Név nélkül is hasznos

A portál célja a magyarországi megvesztegetési rendszerek feltérképezése, hogy kiderüljön, mely területek, ágazatok fertőzöttek leginkább a korrupciótól. Ennek megfelelően a Fizettem.hu elindítói nem egyedi esetek felderítésére koncentrálnak, ezért moderálás után névtelenséget ígérnek a történetek minden szereplőjének, úgy, hogy a leírtak „információtartalma azért ne sérüljön”.

A kenőpénzfigyelő oldal elindításához 626 ezer forint támogatás gyűlt össze, de a működés fenntartásához a készítők további adományokat várnak, abban bízva, hogy az átláthatóság biztosításával sikerül visszaszorítani a korrupciót Magyarországon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?