Megrovás a tatabányai fideszes alpolgármesternek

2013.11.11. 11:36

Megrovást kapott a bíróságtól Bereznai Csaba, Tatabánya fideszes alpolgármestere. Egy 2005-ös ügyet zártak le, a probléma az volt, hogy egy biztosításon, amit az általa képviselt Majki Népfőiskola kezelőjeként kötött, saját feleségét jelölte meg haláleseti kedvezményezettként.

Dülkné Pintér Zsuzsanna, a törvényszék szóvivője az Indexnek azt mondta, azért csak megrovást osztottak ki, mert a szerződést tényleg meg kellett kötni, és valóban szokás, hogy ilyenkor magánszemély a kedvezményezett. Azért tisztességesebb lett volna az alapítvány nevét beírni, egyébként miután megindult az első eljárás Bereznai ellen, pont ez történt. 7,5 millió forintos volt a szerződés.

Elég nehezen született meg az ítélet. Az első eljárásban azt mondták, hogy az alpolgármester ártatlan, másodszorra azt, hogy bűnös, és most a jogerős ítélet szerint megrótták. Ez nem jelenti, hogy bűncselekményt állapítottak volna meg, a megrovás csak „intézkedés”. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla