Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Vadai: Aki büntetne, az a nők bántalmazóival van

2013.11.11. 13:57

Vadai Ágnes szerint aki hétfőn az Országgyűlésben megszavazza az ellene és – a hozzá hasonlóan függetlenként, a Demokratikus Koalíció (DK) színeiben politizáló – Szűcs Erika ellen kilátásba helyezett büntetést, azt üzeni, hogy a magyar parlamentet nem sérti „egy nőverő jelenléte” és burkoltan támogatja is „ezt a magatartást”. Vadai Ágnes közölte, hogy ha a parlament elfogadja a házelnöki javaslatot, azzal valamennyi bántalmazottat megbünteti majd, mert azt üzeni nekik, hogy nem fontos az értük folytatott küzdelem.

A képviselő hétfői, budapesti sajtótájékoztatóját annak kapcsán tartotta, hogy Kövér László házelnök Vadai Ágnes és Szűcs Erika tiszteletdíjának maximális összegű, 130 ezer forintos csökkentését javasolta, mert szerinte a képviselők a legutóbbi plenáris ülésen súlyosan megsértették az Országgyűlés rendjét. Az ellenzéki politikusok – az ellen tiltakozva, hogy Balogh József parlamenti képviselő és polgármester lehet – múlt kedden monoklihoz hasonló lila szemfestéssel jelentek meg az ülésteremben, a páholyban lévő társaik pedig egy-egy lapot tartottak fel „Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?” felirattal.

A DK szerint nem ülhet a parlamentben egy olyan ember, aki gyáva módon bántalmazza az élettársát, majd ezt egy állatra fogja – jelentette ki Vadai a volt fideszes, jelenleg független Balogh Józsefre utalva. A Demokratikus Koalíció addig akarja folytatni a nyomásgyakorlást, amíg Balogh József nem távozik a közéletből – mondta, hozzátéve: a DK a jövő hétre úgynevezett monoklis tüntetést szervez az ügyben.

Kövér László határozati javaslata tükrözi a házelnök értékrendjét – jelentette ki Vadai Ágnes. Úgy folytatta: míg a parlamentben az „első zsidózásért 50 ezer forint jár, a második zsidózásért 70 ezer forint jár”, addig egy „nőverő” elleni demonstrációért 130 ezer forint büntetést adnak. Ezzel Novák Előd büntetéseire utalt, amelyet a jobbikos politikus a szocionista szó használatáért, majd amiatt kapott, hogy cionista bizniszszektának nevezte a Hit Gyülekezetét.