Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Viharos hétfőnk lesz

2013.11.11. 07:35

Másodfokú figyelmeztető jelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő éjfélig Zala és Vas megyére a várható viharos erősségű szél, illetve Somogy és Zala megyére az esőzések miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn hajnalban közzétett figyelmeztető előrejelzése szerint Zala és Vas megyében a legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 90 kilométeres erősséget, Somogy és Vas megye területén pedig 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék is hullhat.

A meteorológiai szolgálat a honlapján közzétett szöveges figyelmeztetésében azt írja, hogy hétfő délig lehulló csapadék mennyisége a Dunántúl nagy részén meghaladhatja a 20, délnyugaton a 30 millimétert. Kelet felé csökken a csapadék intenzitása. Főként Zala megyében és a környező térségekben (Vas, Somogy, Veszprém megye egy részén) valószínű a 30 milliméter feletti csapadék. Az eső, zápor mellett egy-egy helyen zivatartevékenység is lehetséges éjszaka.

A Dunántúl nyugati felén a hajnali óráktól hétfő késő estig 60-80 kilométer/órás viharos északi szél várható, Zala és Vas megyében helyenként óránként 85-90 kilométer körüli széllökésekkel lehet számolni. Északkeleten a délelőtti óráktól fokozódik viharossá a szél, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és a megyével határos alföldi területeken a legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 70-75 kilométert is.