Fegyelmi indult a bv-nél az ároktői ügyben

2013.11.12. 06:42

Az ároktói ügy kapcsán a büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka elrendelte a fegyelmi felelősség megállapítását - írja a Magyar Nemzet. A lap értesülése szerint azt kívánják feltárni, hogy egy héttel ezelőtt miért nem állították elő R. Elemér elsőrendű vádlottat a bírósági tárgyalásra.

Adminisztrációs hiba történt, az idézést a bíróságtól megkapták, de nem rögzítették a számítógépes rendszerben, mondta a mulasztás okáról a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője, Szalai Tímea.

A szóvivő közölte, hogy november 5-én a bíró jelzése után nyomban megkezdték az előállítás megszervezését, de ez csak egy-másfél órán belül történhetett volna meg. A bíróság így nem kérte az előállítást, az intézet parancsnoka azóta elrendelte az eset részleteinek vizsgálatát, a fegyelmi felelősség megállapítását - számol be a Magyar Nemzetben.

A Fővárosi Törvényszék a lappal azt közölte, hogy a november 18-i következő tárgyaláson iratismertetés és védői észrevételek előterjesztése várható, meghallgatják az igazságügyi szakértőt is, aki egy héttel ezelőtt R. Elemér távolléte miatt nem kaphatott szót.