Gyilkosnak hitték, ártatlanul ült

2013.11.12. 19:31

Júliusban szabadlábra helyezték, és a napokban jogerősen is megszüntették az eljárást egy hajléktalan férfi ellen, akit januárban egy nagykanizsai emberölés miatt tartóztattak le. A Zalai Hírlap szerint nemrég egy másik férfit helyeztek előzetes letartóztatásba a gyilkosság gyanúsítottjaként.

A lap Pirger Csabára, a Zala Megyei Főügyészség szóvivőjére hivatkozott, aki elmondta, hogy a 41 éves Á. Lászlót gyanúsították azzal, hogy január 24-én egy bontásra váró házban úgy megvert egy 46 éves hajléktalan nőt, hogy az belehalt.

Á. Lászlót letartóztatták, de július 1-jén szabadon engedték.

Magára vállalta

Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke a Zalai Hírlapnak azt mondta, nem alaptalanul gyanúsították meg Á. Lászlót. A férfi először tagadta, majd később beismerte a gyilkosságot, de a bizonyítékok nem támasztották alá a bűnösségét.

A rendőrök ehelyett a negyvenéves nagykanizsai férfit, H. Ferencet tartóztatták le, akit már korábban is ismertek; többször is letartóztatták nemi erőszak, illetve más erőszakos bűncselekmények miatt. A DNS-minta és a tárgyi bizonyítékok mellett a beismerő vallomása is a bűnösségére utal, így a Zalaegerszegi Törvényszék október 25-én előzetes letartóztatásba helyezte.

Mi is történt pontosan?

  • A januári gyilkosságról a rendőrséget és a mentőket egy helyi lakos értesítette, aki macskát etetni ment az elhagyott házhoz, ahonnan hörgés hallatszott ki.
  • Mire a mentők a helyszínre érkeztek, az asszony, akinél semmiféle iratot nem találtak, meghalt. A nőt súlyosan bántalmazták.
  • Szukics Ferenc, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója szerint az elkövető meg akarta erőszakolni az áldozatát. Az áldozat eltűnését az élettársa jelentette be.
  • A rendőrség a gyilkosság után két nappal jutott el a bűncselekmény akkori gyanúsítottjához, Á. Lászlóhoz, akit Balatonkeresztúron fogtak el.
  • Á. László beismerte az emberölést, de azt mondta, sokat ivott, ezért a részletekre nem emlékszik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport