Kormánypárti tüntetésre kapacitálta dolgozóit a CBA

2013.11.12. 14:50
A CBA-elnök elismerte, hogy a dolgozók „nagy családjához" fordult, vegyenek részt a Békemeneten. Baldauf László a Népszavának elismerte, hogy a dolgozóknak írt felhívás tőle származik.

A Népszava birtokába került, a boltokban köröztetett levél (itt olvashatják) a bevezetője szerint a franchise-rendszerben működő cégcsoport két résztulajdonosának – Baldauf Lászlónak és Lázár Vilmosnak – csupán magánjellegű felhívását juttatta el a dolgozókhoz, ám a szövegezés olyan erős pressziót tartalmaz, amely alapján egyes munkavállalók úgy érezhették, hogy szinte kötelező részt venniük az Orbán Viktor és kormánya melletti kiállást demonstráló újabb békemenetelésben.

A CBA Kereskedelmi Kft. tulajdonosai azzal „csináltak kedvet” a kollégáknak a nemzeti ünnepen megrendezett programhoz, hogy jelezték: október 23-a a forradalom hőseire való emlékezés mellett „jó alkalmat teremt arra is, hogy nemzeti kormányunk iránt érzett szimpátiánkat is kifejezzük”. Meg is magyarázták, miért szükséges ez: „Fontos a megerősítés, az összetartozás, hiszen csak összefogva tudunk gátat szabni és kategorikusan elutasítani a posztkommunista, liberális gazemberek mesterkedéseit, akik lépten-nyomon elárulják hazánkat, külföldi multiérdekeket szolgálnak ki, mindezt úgy, hogy a magyar emberek boldogulását, fejlődését is beáldozzák."

Ezután nyomatékosították, hogy kinek van ott a helye a békemenetben Széles Gábor és a jobboldali újságíró-szervezőgárda mellett. „Akik a hazánk további megerősödését, a kiegyensúlyozott és szisztematikus fejlődését tartják fontosnak, mindazoktól kérjük, hogy jöjjenek el és együtt vegyünk részt a Békemeneten, majd hallgassuk meg Miniszterelnökünk ünnepi beszédét". Akit pedig ez sem győzött meg, annak az utolsó mondat igyekezett felhívni a figyelmét: "Fontos, hogy mi mindnyájan, a nemzeti érzelmű igazi hazafiak támogassuk a legnagyobb formátumú magyar politikusunkat, nemzetünk miniszterelnökét, Orbán Viktort.”

Ezután következett a levélben a békemenet időpontja és útvonala, majd a kérés, hogy a boltvezetők „az áruházi személyzet valamennyi tagját legyenek kedvesek informálni a levélről és a benne szereplő fontos tartalomról”.