no

Itt az áldoktornő, aki százezres károkat okoz

2013.11.13. 14:28

A rendőrség nyomozást indított, egyelőre még ismeretlen tettes ellen egy szállodákat megkárosító csaló ügyében. Noha jogilag ismeretlen a tettes, gyanúsított mégis van, róla a police.hu-n két, egyébként a beazonosítására nemigen alkalmas képet is közzétettek.

pol1
Fotó: Police.hu

Október végén jelent meg a hír arról, hogy egy magát doktornak kiadó csaló veri át sorozatban a magyar szállodákat. Hosszú távra foglalt maga és a lánya részére szobát, majd egy éjszaka után fizetés nélkül távozik – ráadásul jellemzően nemcsak a szoba árával marad adós, hanem tetemes fogyasztással is. Volt olyan hotel, amelyben csaknem százezer forintos számlát csinált egyetlen éjszaka alatt.

Amikor a szállodák elkezdték az adatikat egyeztetni, hogy kiderült, hogy az elmúlt időszakban egy IP-címről, de eltérő e-mail címekkel és fiktív adatokkal legalább 22 foglalást indított a Szállás.hu-n. Az oldal felvette a szállodákkal a kapcsolatot, eddig már öt partnerük jelezte, hogy náluk sem fizették ki a számlát.

Ezek után szerdán közölte a BRFK, hogy eljárás indult csalás gyanúja miatt. A rendőrség egy konkrét esetet említ, egy budapesti, XIII. kerületi szállodát, de a közlemény kitér arra, hogy a nő minden bizonnyal több esetben is így lépett le különböző budapesti szállodákból.

Az esetről megkérdeztük a CEMP utazási portálja, a Travelo ügyvezetőjét is. "A szállodák könnyen kivédhetik az ilyen eseteket, ha bankkártya-garanciát kérnek a vendégektől, és olyan szállásfoglaló portálokkal dolgoznak együtt, amelyek ezt érvényesíthetik is" – mondta Fináczy Dóra.