Közel háromezer embert telepítettek ki Budapesten egy bomba miatt

2013.11.13. 14:35 Módosítva: 2013.11.13. 15:25

Tüzérségi lövedékeket találtak szerda délután Budapesten, a XIV. kerületi Istvánmezei úton. A robbanótestek a csatornázási munkálatok közben kerültek elő.

Lezárták és kiürítették a környéket, a Dózsa György utat és a Thököly utat is. Ez többek között egy iskolát, a Dózsa György úton lévő rendőrkapitányságot és a Magyar Sportok Házát is érintették. 


Nagyobb térképre váltás

A Dózsa Görgy úton és a környező kis utcákban este hétkor is óriási dugó volt. A 7-es busz terelt úton járt. A Stefánián több száz méter hosszan álltak a trolik és a buszok.

Kisdi Máté, a fővárosi katasztrófavédelem szóvivője az Indexnek azt nyilatkozta, hogy kevéssel hét óra után elkezdték a munkát a tűzszerészek. Két-háromezer embernek kellett végül elhagynia az otthonát és ebből háromszázan mentek a befogadóállomásokra. Az önkéntesek zsíroskenyeret és teát osztogattak. 

Az átmeneti melegedőhelyeket a Récsei Centerben, valamint a Murányi utcában található Kosztolányi Dezső Általános Iskolában alakították ki. Ezen felül a BKV tíz melegedőbuszt küldött a helyszínre, közülük négy a Récsei Centernél, hat a Keleti pályaudvarnál áll.

A tűzszerészek este nyolcra végeztek, hatástalanították a lövedéket. Mindenkit visszaengedtek az otthonába, a rendőrség feloldotta a zárlatot.