Széles Gábor beperli az Origót

Index, MTI
2013.11.15. 20:56 Módosítva: 2013.11.15. 20:57

Személyiségi jogsértés miatt kártérítési pert indít az Origo ellen Széles Gábor a hírportálon pénteken megjelent, és a vállalkozó szerint személyére és a Batthyány Wellness Kastélyra vonatkozóan valótlan állításokat tartalmazó cikk miatt.

A hírportál azt írta: honlapján, Facebook-oldalán és a friss képek tanúsága szerint a homlokzatán is négycsillagos hotelként hirdeti magát Széles Gábor nagyvállalkozó zalacsányi wellnesshotele, a Batthyány Kastélyszálló. A szálloda azonban sohasem szerezte meg az ehhez szükséges minősítést - tette hozzá.

A hotel honlapján és homlokzatán is négycsillagos szállodaként hirdeti magát, pedig nincs nyoma annak, hogy a szállodaszövetségnél bármikor is kérte volna a 2011 novemberében megszerzett háromcsillagos superior minősítés felülvizsgálatát. Az Origo információi szerint Széles azt követően kezdte el kevesellni a csillagokat, hogy májusi cikkünkben furcsállottuk, hogy csak egy háromcsillagos szállót szánt egy dubaji sejk fogadására. Horváth Roland, a hotel szeptemberben indoklás nélkül elbocsátott igazgatóhelyettese szerint Széles Gábor ekkor személyesen telefonált a vezetőségnek, hogy tegyenek ki még egy csillagot. Horváth azt állítja: ő figyelmeztette a 9. leggazdagabb magyart, hogy csak úgy nem lehet felszögelni plusz egy csillagot, de végül neki magának kellett elmennie az alapanyagért. A cikk szerint Horváth Roland nemrég munkaügyi pert indított a szállodát üzemeltető SGH Vagyonkezelő Kft. ellen, mert állítása szerint szeptemberben indoklás nélkül elbocsátották.

A zalacsányi Batthyány Kastélyszálló
A zalacsányi Batthyány Kastélyszálló
Fotó: wellnesskastely.hu

Széles Gábor közleményében kiemelte: a cikkben szereplő Horváth Roland cégüknél nem volt sem szálloda igazgató-helyettesi, sem más igazgatói beosztásban, munkaviszonya közös megegyezéssel szűnt meg. Arról nem tudnak, hogy a cég ellen munkaügyi per indult volna.

Mint írta: Horváth Roland és édesanyja Horváth Ferencné Szalagyi Erzsébet a cég munkatársainak folyamatosan "zaklató és alpári" leveleket küldtek, amelyek miatt nemrég kénytelenek voltak rendőrségi feljelentést tenni.

A vállalkozó leszögezte: a szálloda minősítésének növelését a fejlesztések alapozták meg, amiről bárki meggyőződhet a helyszínen. Széles arról viszont már nem beszélt, hogy kért-e átminősítést, vagy ő maga érezte úgy, hogy a fejlesztések és lelkesedése csak megérdemli azt a plusz egy csillagot. A szálloda Facebook-oldalán egyébként még mindig fent vannak a képek, amiken négycsillagosnak nevezik a hotelt.