Libákkal mentek a birkás tüntetők ellen

2013.11.16. 14:18

Az Együtt-PM szövetség tiltakozik az ellen, hogy a Rogán Antal polgármester által irányított budapesti Belváros a tanyasi családoknak szánt forrásokból részesüljön - jelentette be az ellenzéki szövetség két politikusa az V. kerületi önkormányzat előtt tartott szombati demonstrációjukon.

Simándi Szelim szerint az a gond, hogy a Fidesz "folyamatosan, koncepció nélkül a saját politikai és magánérdekei alapján használja fel a közpénzeket", tudósít az MTI. Barabás Richárd azt mondta, hogy "átláthatatlanul, sunyi módon" osztanak el közpénzeket, és a Fidesz "birkának nézi az embereket és rablótanyának az országot".

Birkások és Libások a Rogán-önkormányzat előtt

Puskás András V. kerületi alpolgármester azt mondta, hogy a belvárosi önkormányzat a Hold utcai piacot akarja felújíttatni az elnyert pénzből. Úgy tervezik, hogy termelői, tanyai áruk jelenhetnének ott meg. "Az épület alapos korszerűsítést igényel, ezért pályáztunk a Tanyaprogramon, az elnyert összegeket teljes mértékben a felújítására fordítjuk" - mondta.

A sajtótájékoztatóra az Együtt-PM szövetség egyik szimpatizánsa tíz bárányt és három kecskét is elhozott, míg az Erzsébet térre tíz ellendemonstráló három libával érkezett, és egy molinóval, amelyen az állt, hogy "Bajnai libában utazik, ugye?".