Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Apjától rettegő gyermek riasztotta a rendőrséget

2013.11.17. 08:41

Egy gyerek hívta fel a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletesét szombat este. Bemutatkozott, bemondta az utcát, valamint a házszámot és közölte, hogy az édesapja meg akarja verni az édesanyját. Az ügyeletes a háttérben hallotta is, hogy valakik veszekednek. A gyermek ezután bontotta a vonalat.

A segélyhívás ugyanazzal a gyerekhanggal rövid idő elteltével megismétlődött, hogy „menjünk gyorsan”, majd a vonal megszakadt - közölte a rendőrség. Több alkalommal próbálták visszahívni a számot, eleinte kicsengett, de nem vette fel senki, majd később már csak üzenetrögzítő jelentkezett.

Az ügyeletes tisztek és tiszthelyettesek  az Integrált Portál Alapú Lekérdező Rendszerben kereséseket végeztek a lakcím és életkor alapján. Rövid időn belül találtak egy balatonboglári címet, melynél a korábbiakban a gyermek által elmondott utcanév és házszám egyezett. A fonyódi járőrök azonnal a megadott címre indultak, ahol kiderült: az apa tényleg megverte a feleségét.

A segítséget kérő kisfiút is megtalálták a helyszínen, aki elmondta, hogy attól félt, édesapja őt is és testvéreit is bántani fogja, ezért kért segítséget. Az apát előállították a rendőrségen és az édesanya kérésére ideiglenes megelőző távoltartó határozatot hoztak vele szemben.