Húsevő baktérium támadta meg a kislányt

2013.11.19. 09:17

Áginak 2011-ben a manduláját vették ki a szentesi kórházban, és állapota innentől rohamosan romlani kezdett: a seb a torkában elgennyesedett, arcidegbénulást kapott, bal fülére megsüketült, majd fél oldalára lebénult. A bajt húsevőbaktérium-fertőzés okozta, amelyet szakemberek szerint csak kórházban lehet elkapni, a szentesi kórház mégsem állapított meg szabályszegést, és a rendőrség is megszüntette a nyomozást, írja a Délvilág.

A most 12 éves kislányt végül a szegedi klinikán mentették meg, ahová olyan súlyos állapotban szállította át édesanyja Szentesről, hogy már altatni kellett a fájdalmak miatt. Mostanra már részben felgyógyult, de bal fülére már sohasem fog hallani, és élete végéig gyógyszert kell szednie. 

Édesanyja idén januárban feljelentést tett a rendőrségen maradandó fogyatékosságot okozó gondatlan veszélyeztetésért, de megállapították: nem történt bűncselekmény. A szentesi kórház már 2011-ben lefolytatott egy vizsgálatot az ügyben, de nem találtak szabályszegést vagy etikai vétséget.