no

Medián: Több a biztos szavazó

2013.11.20. 13:38

Ha kismértékben is, de erősödött a szavazók aktivitása: jelenleg a válaszadók 52 százaléka gondolja biztosnak, hogy egy közeljövőben tartandó választáson szavazna, és három év után először csökkent 30 százalék alá a pártpreferencia nélküliek aránya (29 százalék) – derül ki a Medián november 8. és 12. között készült reprezentatív felméréséből, amit a Hvg.hu tett közzé.

A választani tudó biztos szavazó jelenleg az összes választópolgár 44 százaléka. Körükben a Fidesz egy hónapon belül négy százalékot veszített támogatottságából, de még így is 48 százalékot kapna.

Az MSZP az előző havival megegyező, 21 százaléknyi szavazót tudhat maga mögött, míg a Jobbik támogatottsága az októberi megingás után 16 százalékra emelkedett.

Az Együtt 2014 támogatottsága  fél éve csökkenő tendenciát mutat, ugyanakkor Bajnai Gordon volt miniszterelnök kedveltsége 5 százalékpontot javult.

Az LMP támogatottsága stagnál, a DK viszont számottevően erősödött, a mostani a legmagasabb érték, amit a Gyurcsány-párt esetében mért a Medián.