Nagyon durva dolgok történnek vidéken

2013.11.20. 11:10
Végre megérkeztek, itt vannak azok a hírek, amelyek ugyan kevés embert hoznak lázba, de akiket igen, azokat nagyon. Ugorjanak egy csukafejest az Index vidékről összeszedett hírcsokrába!
  • Kezdjük rögtön az elején egy főhajtással a jászjákóhalmi Horváth Péter Honismereti Szakkör előtt, amely november 16-án lett ötvenéves. Ötven. Még leírni is sok. Egy generációnyi idő, főleg ha belegondolunk, hogy egy magyar férfi örülhet, ha megéri a hatvanat. Az ünnepi partin fellépett a jászapáti Rácz Aladár Zeneiskola fúvószenekar és a jákóhalmi népdalkör is, és koszorúztak is. Aztán előkerült a jó öreg pálinka...
  • Mosonmagyaróváron is emlékezésőrület van: az ötven, hatvan és hatvanöt éve végzett, a városban és a környéken tevékenykedett pedagógusok igényelhettek emlékdiplomákat. Valaki vas, valaki gyémántdiplomát kapott, de olyan egykori óvónők, tanítók is voltak, akik aranydiplomákat vehettek át. A díjazottak névsorát ide kattintva tekintheti meg!
  • Kapaszkodjanak a lírai versek szerelmesei, indul a buli, életre kel az erdélyi magyar líra Debrecenben! A Déri Múzeum Baráti Körének Lyra Művészeti Csoportja kísérletet tesz arra, hogy megidézze a még mindig sokaknak ismeretlen, a lélekről, lélekből író költő szellemét. A Hitvalló Magyar Irodalom sorozat keretében Reményik Sándor hazafias és istenes verseiből adnak elő egy válogatást, részletekért katt ide!
  • Ha valahol, akkor Székesfehérváron zajlik az élet. Cser-Palkovics András birodalmában az Árpád-ház Programról tartott sajtótájékoztatót Cser-Palkovics András. A program keretében Cser-Palkovics Andrásék szeretnék erősíteni a nemzet történelmi fővárosának tudatát. Ha már a világsajtó ezt elhallgatta, legalább Önben legyen annyi tisztesség, hogy ide kattint, és nem a Velvet Hetente három emberrel dugott a verseny kedvéért című dolgozatára.