Puccskísérlet a Fideszen belül

2013.11.21. 11:19 Módosítva: 2013.11.21. 14:21
Megnéztük, mi van az interneten túl: itt az Index nyomtatotthetilap-szemléje, szeretettel.
  • A Fideszen belül meg akarják puccsolni Tiffán Zsolt országgyűlési képviselőt, borászt – írja a nyomtatott HVG. A lap szerint az amúgy Orbán Viktor támogatását élvező Tiffán ellen Kubatov Gábor pártigazgató is szervezkedik, legalábbis egy csányoszrói panzióban ő is részt vett azon a hétvégi megbeszélésen, ahol az volt a téma, miként lehetne félreállítani a Baranya megyei közgyűlést is elnöklő politikust. Tiffánt a lap szerint azért akarják partvonalon kívülre tenni, mert sok fideszesnek meggyőződése, hogy Baranyában elvesztette hitelét a szavazók előtt, és könnyen lehet, hogy így a választásokon nem a kormánypárt jelöltjére adják majd le a voksot.   
  • Ugyancsak a HVG ír arról, hogy tízszer több önbíráskodás válik ismertté évente, mint a rendszerváltás előtt, noha a büntetés ötször szigorúbb. Míg 1980-ban 49, addig 1997-ben több mint hússzor annyi, 1065 ilyen eset volt, tavaly pedig 645. 
  • A Magyar Narancs átfogó írást közöl Schmidt Máriáról annak kapcsán, hogy a Terror Háza vezetőjét a józsefvárosi „Sorsok Háza” névre keresztelt holokauszt-emlékhely szakmai irányításával bízta meg a kormány. A cikk felidézi a történésznek a Horthy-rendszerrel, a II. világháborúval és a holokauszttal kapcsolatos – gyakran ellentmondásos felhangokkal terhelt – kijelentéseit, és boncolgatja az Orbán Viktorral való viszonyát. A lap azt is kiderítette, hogy a Balázs Fecó, Fenyő Miklós és Szikora Róbert koncertnyereségét kiegészítő busás állami támogatás valóban busás.
  • A Heti Válasz ezúttal egy újabb összeesküvés képét rajzolja meg. A lap írásában azt sugallja, hogy Washington politikai-gazdasági befolyásra akar törni Magyarországon, míg a Szilvásy-féle kémbotrány a szerző szerint arról szólt, hogy az oroszok szerezzenek befolyást. Ami a nóvum a cikkben, hogy a HV értesülése szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal még az év végéig feloldhatja a Szilvásy nevével fémjelzett kémügy titkosságát.