Kokainnal bukott le a konzervatív képviselő

2013.11.21. 08:52

Trey Radel floridai republikánus honatya egy kis kokaint vásárolt dílerétől, de pechére emberét szoros megfigyelés alatt tartotta az FBI. Így azután amikor a képviselő hazatért, hamarosan nyomozók kopogtattak az ajtaján, és tudatták vele, hogy feljelentést tesznek ellene. 

Radel nem tagadta a kokainvásárlás tényét, közleményben ismerte el, hogy alkoholizmusa miatt „végletesen felelőtlenül döntött”, és „egy szerető feleséggel és egy kisgyerekkel” muszáj kezelésre mennie, hogy kigyógyuljon függőségéből. A Politico blogon idézett levélben magáról a drogról furcsa módon nincs szó, pedig Radel nem három üveg whiskey miatt került bajba.

A képviselő ügyét Washingtonban fogják tárgyalni, Radel legfeljebb fél év börtönre és potom 1000 dolláros bírságra számíthat. Helyszíni értesülések szerint a korábban rádiós műsorvezetőként ismertté váló képviselő szabadságot vett ki, és fizetését jótékonysági célra ajánlott fel.

A Republikánus Pártban érthető módon nem repesnek az örömtől, John Boehner, a képviselőház elnöke igyekezett lepattintani az ügyet egy olyan közleménnyel, melyben leszögezte, „A kongresszusi képviselőkenk a legmagasabb erkölcsi normáknak kell megfelelniük, és a bíróság majd eldönti, mennyi az igazság a vádban. Addig is az ügy Radelre, az ő családjára és a választóira tartozik”.