Már bontják a pécsi Magasházat

2013.11.23. 18:07 Módosítva: 2013.11.23. 20:31

Nyílászárókat, ablaküvegeket bontanak a 25 emeletes Magasházból - írja a bama.hu. A leendő tulajdonos nyer majd ezzel időt, amikor bontatnia kell. A Dunántúli Napló úgy tudja, a munkát a La Torre Kft. korábbi vezetése rendelte meg. Most olyasmiket csinálnak, amelyekhez építési, bontási engedélyre sincs szükség és nem is veszélyesek, később viszont, amikor az épületet majd ténylegesen lebontják, ezzel már nem kell bajlódni. 

Hargitai János baranyai kormánymegbízott szerint a bontási határozat december közepén emelkedhet jogerőre. Onnantól „ketyeg” az a hat hónap, amit maximálisan megszabott a kormányhivatal a bontásra.

Egyébként nem életszerű karácsony előtt kezdeni a munkát, még a kivitelezői ajánlatokat sem kérték be. A leendő győztes a szakhatósággal egyeztetett bontási terv alapján járhat majd el.

A Magasház bontásából a beton egy közeli építőanyag-lerakóba és -feldolgozóba kerülhet, majd a törmeléket használhatják útépítéshez, akár még a kertvárosi elkerülőbe vagy az M60-as sztráda folytatásába is beépíthetik.

Itt olvashatja el az Index riportját arról, hogyan lett egy 76 éves nyugdíjasé a Magasház.