85 szavazatot kapott az új polgármester

2013.11.24. 22:09

Korcsmáros Krisztián személyében új polgármestert, és részben új képviselőket választottak vasárnap a Zala megyei Petriventén, ahol a képviselők többsége júliusban a testület önfeloszlatásáról döntött.

Nyakó Melinda, a település jegyzője az MTI-nek elmondta, hogy a település 333 szavazásra jogosult polgára közül 213-an adták le voksukat az időközi választáson.

A három független polgármesterjelölt közül Korcsmáros Krisztián 85-öt szavazatot kapott. A második helyen Pintarics Tibor végzett 66 szavazattal, a harmadik az eddigi polgármester, Trojkó Tamás lett 62 vokssal. A kilenc független képviselőjelölt közül Horváth István, Kuzma Klaudia, Kém Angéla és Pintarics Tibor lett az új képviselő-testület tagja, utóbbi kettő az eddigi testületben is szerepelt.

A polgármesterjelöltekre adott szavazatok mindegyike érvényes volt, a képviselőjelöltekre adott voksok között három érvénytelent találtak.

Az alig 400 lakosú Petriventén júliusban, rendkívüli testületi ülésen - a polgármester távollétében - döntöttek szakmai okokra hivatkozva az önfeloszlatás mellett. A polgármesterrel együtt öttagú testületből egy tartózkodás mellett hárman szavazták meg az egyik képviselő felvetését.

Trojkó Tamás addigi polgármester az MTI-nek akkor arról beszélt: etikátlannak tartotta, hogy távollétében döntöttek a képviselők az önfeloszlatásról. A jegyző azonban azt mondta, törvényes volt a döntés.