Áradnak a folyók Vas megyében

2013.11.25. 06:55

Öt mellékutat kellett lezárni Vas megyében a Rába, a Répce és a Pinka áradása miatt – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A közútkezelő hétfő reggeli közleménye szerint Vas megyében az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt a Rába folyó, a Répce folyó és a Pinka patak vízállása is jelentősen megnőtt. Ennek következtében teljes útzárat kellett bevezetni öt alsóbbrendű úton az éjszakai, illetve a hajnali órákban.

A közlekedők Pinkamindszent és az országhatár, Bük és Acsád, Rönök és Csörötnek, Vasszentmihályfa és Csörötnek, valamint Rábagyarmat és Rátót települések között számíthatnak korlátozásokra. A közútkezelő arra kéri a térségben autózókat, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális lezárásokról és útállapotokról a társaság megyei diszpécserszolgálatánál vagy a cég Útinform osztályánál.

Másodfokú készültség

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vasárnap este másodfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el Szentgotthárdnál, a vízügy este 10 órára várta a Rába 340 centiméter körüli tetőzését –tette közzé az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebook-oldalán.

Körmendnél hétfőre várható a folyó tetőzése 430 centiméter körül, a harmadfokú készültségi szint 440 centiméter. A Mura folyón továbbra is elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. A tótszentmártoni és a birkitói kivételével az összeg zsilipet lezárták.