Ásóval és vasvillával támadt a rendőrre

2013.11.25. 11:19

Elfogták és őrizetbe vették azt a férfit, aki intézkedő rendőrre és polgárőrre támadt vasárnap Demecserben.

Vasárnap éjjel egy családi veszekedéshez hívták ki a rendőrjárőrt, aki két polgárőrrel érkezett a helyszínre. A veszekedés közben a férfi veréssel fenyegette a volt házastársát és gyermekeit, majd a kiérkező egyenruhásokat is szidni kezdte, a nőt pedig tovább bántalmazta.

A rendőr megpróbálta leállítani, megfogta a férfi vállát, aki erre az egyik polgárőrre támadt. A rendőr és a polgárőrök kihátráltak a lakásból, közben többször felszólították a férfit, hogy hagyja abba a nő bántalmazását, de a támadó ökölbe szorított kézzel közelített feléjük, az udvaron pedig verekedésre hívta ki őket. A rendőr ekkor könnygázt használt, a férfi pedig kést vett elő, ezért a járőr – a fegyvertelen polgárőrök megvédése érdekében – szembefordult a férfival.

A támadó ezután egy ásót és egy vasvillát maga elé tartva indult feléjük, a rendőr szolgálati fegyveréből figyelmeztető lövést adott le a levegőbe. A férfi erre elmenekült, a kiérkező rendőrök közel egy órán át keresték, végül elfogták.

A Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatta ki a férfit, majd őrizetbe vette. Tekintettel a bűncselekmény kiemelkedő súlyára, a gyanúsított előéletére, az ügyészség indítványozza az előzetes letartóztatás elrendelését.  • Hírek
  • Bankszámla