Cecília
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

A lovira is fogadhatunk majd a trafikokban

2013.11.26. 06:58

Újabb bevételforrást jelenthet majd a trafikosoknak, hogy bukmékerirodát nyithatnak a boltjukban, írja a Népszava. Egy váci trafikban már lehet fogadni, és két nemzeti dohányboltban nyílhat fogadóhely a közeljövőben.

A bukmékerirodák kialakítását a trafiktörvény teszi lehetővé, amely szerint például az újság és jégkrém mellett „sorsolásos játék és fogadás lebonyolításával kapcsolatos termék” is árusítható.

Az állami játékszervező gyakorlatilag csak egy internetkapcsolatot és egy konnektort vár el a leendő partnerektől, illetve hogy 500 méteres körzetben ne legyen más fogadóhely. A Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. (MLFSZ) biztosítja a fogadóterminált, amelyen a fogadások adminisztrációja történik, illetve a médiaboxot, amely a futameredmények azonnali elérését teszi lehetővé.

Amennyiben az MLFSZ úgy dönt, hogy érdemes az adott trafikban bukmékerirodát nyitni, akkor szerződést köt a trafikossal, akinek egy félnapos oktatásban kell részt vennie. A lap meg nem erősített információkra hivatkozva azt írja, a forgalom 6 százalékát hagyják jutalék formájában a nemzeti dohányboltokban.