Valér
4 °C
8 °C

Elhalasztották a CET-pert

2013.11.27. 06:13

Bizonytalan időre elhalasztották a CET-per folytatását - tudta meg a Népszabadság a Pécsi Törvényszéken.

A lap szerdai cikkében felidézi: a fővárosi önkormányzat felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához a Pécsi Ítélőtábla szeptemberi közbenső ítélete ellen. A bíróság ugyanis kimondta, hogy a fővárosi önkormányzat köteles megfizetni az MKB Banknak a CET-beruházással kapcsolatban kötött hitelkeret-megállapodás alapján fennálló pénzügyi adósságot.

A Pécsi Törvényszék már márciusban érvényesnek ismerte el azt a - Budapest, a bank és a beruházó Porto által kötött - háromoldalú kontraktust, amely szerint a főváros a szolgáltatási szerződés felmondása esetén köteles megfizetni az adósságot. A főváros fizetési kötelezettségének jogalapja így jogerőssé vált. A Pécsi Törvényszéknek csupán az összeget kellett volna szerdán meghatároznia. Bár ebben is kötötte volna az ítélőtábla döntése, amely előre meghatározta a minimumösszeget: a fennálló pénzügyi adósság nettó 28 millió euróra, mintegy 7,5 milliárd forintra rúg. A főváros az ítélőtábla döntése ellen nyújtott be felülvizsgálati kérelmet.

A Kúria a Népszabadság kérdésére megerősítette, hogy megérkeztek az iratok. Bár soron kívül tárgyalják az ügyet, érdemi határozathozatalra 2014 tavasza előtt aligha kerülhet sor. Bizonytalan időre elhalasztották a CET-per folytatását - tudta meg a Népszabadság a Pécsi Törvényszéken.