Hat és fél év után bukkant fel a késelő

2013.11.27. 13:15

Hat és fél évvel a bűncselekmény elkövetése után adta fel magát az a horvát állampolgárságú férfi, aki annak idején megkéselt egy embert - adta hírül a police.hu.

Az eset még 2007 márciusában történt. A 47 éves férfi az M5 autópályánál lévő egyik, lajosmizsei benzinkútján szóváltásba keveredett egy román állampolgárral. A vita túllépett az elméleti síkon: a horvát férfi csúnyán megkéselte vitapartnerét, akinek csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg az életét.

A nyomozás során kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 47 éves horvát állampolgár gyanúsítható megalapozottan, aki azonban ismeretlen helyre távozott.  A férfival szemben 2007. március 11-én európai elfogató parancsot bocsátottak ki. Az eljárást a Bűnügyi Osztály 2007. június 27-én felfüggesztette. A nyomozó hatóság a felfüggesztés ideje alatt is folyamatosan vizsgálta és kereste a lehetőségét az ismeretlen helyen tartózkodó terhelt felkutatásának, elfogásának.

A bűncselekmény elkövetése után több mint hat és fél évvel, november 26-án önként jelentkezett a rendőrségen. Őrizetbe vették.