Több helyen is havazik

2013.11.27. 08:07

Több helyen havazik vagy szállingózik a hó, de az utak jól járhatók - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az Útinform kora reggeli összesítése alapján Mohács, Szentes és Makó térségében havazik, Baja, Szeged és Sarkad környékén szállingózik a hó. Ezeken a területeken a társaság több mint negyven munkagépe dolgozott kora reggel. Máshol csapadékmentes az idő, az ország területének nagyobbik részén fagypont körüli a hőmérséklet - írták.

Az utak burkolata országszerte többnyire száraz, csupán Fertőszentmiklós, Baja, Makó, valamint Baranya megye területén vannak sónedves, Hódmezővásárhely környezetében pedig vizes szakaszok. Az autópályák is jól járhatók, az M5-ös autópálya burkolata Balástyánál, az M6-osé Tengelicnél sónedves.

Jó a látótávolság is országszerte, csak Mohács és Makó környékén közepes - 100-300 méteres - a belátható útszakasz hossza.

Vasvár és Zalaegerszeg környékén azonban viharos széllökések lassítják a közlekedést, a Dunántúl nyugati, valamint a Tiszántúl déli területeiről pedig erős széllökéseket jelentettek.

A Vas megyei áradások miatti korlátozásokat folyamatosan oldják fel, félpályás korlátozások már nincsenek, de Molnaszecsőd és Döröske, Vasegerszeg és Nagygeresd, valamint Bük és Acsád között még teljes szélességben le van zárva az út.