Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Hétvégén újabb havazás jöhet

2013.11.28. 17:44

Napsütéssel indul a hétvége, de azután többfelé megvastagszik a felhőzet, és a meteorológiai ősz utolsó napjaiban is előfordulhat helyenként egy-egy hózápor, kisebb havazás. Helyenként napközben plusz 7 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet, máshol viszont csak 1 fok körül alakulnak a maximumok - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Pénteken eleinte gomolyfelhős, napos időre lehet számítani, de egy-egy zápor, hózápor is kialakulhat. A Kisalföldön és a középső országrészben délelőtt még helyenként erős lesz a szél, de estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3 és plusz 7 fok között alakul.

Szombaton a vastagabb felhővel borított északi megyékben havas eső, hószállingózás, kisebb havazás is lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között, a nappali maximumok várhatóan plusz 1 és plusz 6 fok között lesznek.

December elsején, vasárnap változóan felhős, párás, helyenként tartósabban ködös időre van kilátás, csapadék nem várható. Nyugaton néhol megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 2-7 fokig melegszik a levegő.