Rabszolgák is voltak a bántalmazott gyerekek

2013.11.28. 06:51 Módosítva: 2013.11.28. 07:17

A szexuális bántalmazás mellett rabszolgaként is dolgoztatták gyermekeiket a szigetszentmiklósi szülők. A Blikk birtokába jutott információk szerint az apa munka után általában a tév előtt ült, és parancsait a 8, 9 és 10 éves gyerekeknek kellett végrehajtani. Hol fel kellett mosniuk, hol tűzifát kellett hordaniuk, hol pedig parancsszóra egymással kellett szexuális játékokat játszaniuk.

A gyerekek vallomása szerint az anya egyáltalán nem foglalkozott a háztartással, nem főzött és  nem takarított. A gyerekeket gyakran látták a szomszédok a kukáknál guberálni: ott kerestek maguknak ennivalót.

A Velvet elérte annak a szigetszentmiklósi iskolának az igazgatóját, ahová a gyerekek jártak. Az igazgató, Kiss Anna azt mondta: a megkínzott gyerekek már évekkel ezelőtt beszéltek az erőszakról a tanároknak, az iskola lépéseket is tett, de négy éven át küzdöttek a gyermekvédelmi rendszerben azért, hogy a gyerekeket kiemeljék a családból. Az igazgatónő nyilatkozata szerint a családsegítő is tudott arról, hogy a gyerekek állításuk szerint nemi erőszakot szenvedtek el, sőt, rendőrségi ügy is volt, mégis fennakadtak a bürokrácia útvesztőjében.

Az ügyben csődöt mondott a gyermekvédelmi rendszer. Kedden még hallgatott, szerdán már belső vizsgálatokat ígért a szigetszentmiklósi önkormányzat a gyermekvédelmi rendszer szereplőinek esetleges mulasztása miatt. Az eljárást a kormányhivatal is vizsgálja.