E14: Gágogásra kényszerítik a libákat, ez már állatkínzás!

2013.11.29. 07:00 Módosítva: 2013.11.29. 07:03

Állatkínzás miatt tesz ismeretlen tettes ellen feljelentést az Együtt-PM szövetség nyírbátori képviselőjelöltje, amiért egyre gyakrabban tüntetnek Bajnai Gordon ellen libával – írja a Népszabadság.

Többek között a következő jogsértő cselekményekre került eddig sor:

  • pórázon vezették a libákat 
  • összekötözték a libák szárnyát és lábát 
  • szoros masnit tettek a libák nyakára 
  • sőt az sem ritka, hogy ezeket a szerencsétlen jószágokat gágogásra kényszerítik!

Utóbbi szó szerinti idézet Helmeczy László ügyvédtől, a feljelentőtől. És álljon még itt egy közelmúltbeli, igen szomorú eset is a beadványból:

2013. november 21. napján Nyírbátorban a Bajnai Gordon és az ellenzéki képviselőjelöltek érkezésére váró személyek több libát összekötözve, azokat sanyargatva, tollaikat, végtagjaikat összeszorítva gágogásra bírtak. 

Ez meg a feljelentés indoklása:

A Btk. szerint aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, vétséget követ el. A libák sanyargatása az állatvédők szerint már a kényszertömés esetén is alkalmas az állatkínzás megállapítására.

Helmeczy László ügyvédet egyébként nemrég mutatta be az E14-PM mint a szövetség új arcát. Helmeczy 1992–2000 között a Fidesz tagja volt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat elnökeként és parlamenti képviselőként is dolgozott a párt színeiben.

2006-ban már az MDF-fel akart bekerülni a parlamentbe, a 20. helyet kapta meg a párt listáján.

2008-ban a hírtévés-kokainos botrányban bukkant fel az ügyvéd neve.