Éheztette és láncra verve tartotta kutyáit

2013.11.29. 15:05

Állatkínzással gyanúsítják azt  a 26 éves söjtöri férfit, aki  a gyanú szerint éheztette, és láncra verve tartotta két rotweiler kutyáját Söjtörön - írja a police.hu.

A gellénházi és a söjtöri körzeti megbízottak november 27-én a déli órában vették észre, hogy a település külterületén található Szénásvölgy pusztán a gazdájuk láncra verve tartotta kutyáit, és előttük sem ivóvíz, sem élelem nem volt. A rendőrök azonnal értesítették az állatvédőket és az állatorvost, aki egyértelműen megállapította, hogy a kutyák napok óta nem ettek, és kórosan soványak.

Az ebek gazdája azzal védekezett, hogy kutyái betegek és nincs étvágyuk. Az állatvédő megetette a kutyákat. Az egyik kutyát az állatvédelmi hatóság munkatársa a zalaegerszegi gyepmesteri telepre vitte, a másikat a gazdájánál hagyta, több konzervet és szárazeledelt is ott hagyott az eb ellátására.

Éheztette és láncra verve tartotta kutyáit

A rendőrök a 26 éves férfit előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon és ellene állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. H. Gábor szabadlábon védekezhet.