no

Hasbalőtte kollégáját egy TEK-es

2013.12.02. 21:20 Módosítva: 2013.12.02. 23:04
Lövöldözésbe torkollott egy rendőri akció a Ferenciek terén, amikor a kommandósok megpróbáltak elfogni egy keresett bűnözőt. A kommandósok a Jégbüfé előtt bevágtak a Fordjukkal egy Toyota Prius taxi elé, amiből kirángatták és elfogták az ismeretlen bűnözőt. Az egyik kommandós eközben hasba lőtt egy másikat, de nem tudni, hogy összesen hányszor és pontosan kik lőttek. Mint ahogy azt sem, hogy a járókelők mekkora veszélyben voltak, mindenesetre a TEK-nél azonnali vizsgálatot rendeltek el.

Hétfőn este egy elfogási akció fajult lövöldözéssé Budapest belvárosában, a Ferenciek terén. Nyomozók és a Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai próbáltak elfogni egy bűnözőt.

Az MTI szerint a kialakult zűrzavarban vétlen lövés érte a TEK munkatársát egyik kollégájának fegyveréből. A sérültet a ­Péterfy Sándor Kórházba vitték.

A helyszínelést megkezdték. Arra kérdésünkre, hogy voltak-e veszélyben járókelők, a TEK-nél annyit mondtak el, hogy azonnal vizsgálatot rendeltek el az ügyben. A kivizsgálásba az ügyészség is bekapcsolódott, részletesebb híreket később közölnek.

A Hír24 szerint egy férfit próbáltak kiszedni a rendőrök egy taxiból.

Hajdu János, a TEK főigazgatója a Blikknek elmondta, a kollégája hasi sérülést szenvedett, éppen operálják, állapota stabil.

Kollégánk a helyszínről jelentette, hogy a City Taxi egyik szürke Toyota Priusáról van szó, ebből szedhették ki a bűnözőt, ezt és két másik autót (valószínűleg a TEK autóit) most vizsgálják. A taxi hátsó csomagtartórészéről vesznek mintákat, egy sötétszürke Fordon pedig a lövésnyomokat nézegetik, több lövés is látszik rajta. 

Rengeteg rendőr van kint, kollégánk legalább kilenc rendőrautót lát, ezek egy sorban állnak, a forgalmat nem akadályozzák. Az eset az élelmiszerbolt előtti oldalon történt, azaz a Jégbüfével szemközt.

Ha van információja a lövöldözésről, netán ott volt, bátran írja meg a tema@index.inda.hu-ra! 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport