Tíz évet kapott a feleséggyilkos

2013.12.03. 16:02

Első fokon tíz év börtönbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Törvényszék azt a balástyai férfit, aki 2012 őszén leszúrta a feleségét.

A bíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, és úgy határozott, hogy a büntetés kétharmadának letöltése után helyezhető feltételesen szabadlábra.

A jelenleg 56 esztendős, büntetlen előéletű, a bűncselekmény idején munkanélküli férfi Balástya külterületén, fia tanyájának melléképületében lakott a feleségével. A házastársak között rendszeres veszekedés volt a férfi italozó életmódja miatt.

2012 augusztusában a fiú azt kérte apjától költözzön el, ezután a vádlott egy barátjának a tanyáján lakott. A vádlott szerette volna elérni, hogy felesége fogadja vissza vagy költözzön ő is a másik tanyára, de az asszony nem volt hajlandó erre.

A vádlott 2012. október 6-án délelőtt - miután megivott két fröccsöt - elment fia tanyájához. A bekötőút mellett találkozott a feleségével, és elmondta neki, hogy vissza akar menni hozzá, ezen veszekedni kezdtek. A vádlott egy 14 centiméteres pengéjű késsel előbb hasba szúrta, majd kétszer mellkason döfte feleségét. Az asszony néhány percen belül életét vesztette. Amikor a vádlott látta, hogy felesége meghalt, öngyilkosságot kísérelt meg, kétszer hasba szúrta magát.

A holttestet és a vádlottat kora délután találták meg. A férfi életét a szegedi traumatológiai klinikán mentették meg, és jelenleg is gyógykezelés alatt áll.

A vádlott a tárgyaláson elismerte a bűncselekmény elkövetését, arra hivatkozott, hogy felesége szidalmazta. A férfi azt mondta, nagyon sajnálja a történteket.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport