39 robbanótest került elő

2013.12.05. 21:22 Módosítva: 2013.12.05. 21:33

"Harminckilenc robbanótest került elő Tápióbicskén" a honvédség tűzszerészetének kommunikációs tisztje szerint, de ne éljük bele magunkat, a robbanótest kifejezést alatt semmi olyasmit nem értett a honvédség, ami csak távolról is emlékeztet Megan Foxra. Főleg nem bikiniben.

Egyszerűen csak világháborús gránátokról van szó, amiket nem lőttek ki. A nagy halom gránátot árokásás közben találtak. Hogy legalább az elsütőbillentyű-fanatikusok, és a Történelem legnagyobb csatái keménykötésű képes album gyűjtői jól járjanak, íme a teljes lista: 

  • 19 darab, 75 milliméteres német repeszgránát,
  • 17 darab, szintén 75 milliméteres német páncéltörő gránát,
  • egy 105 milliméteres német repesz-rombológránát,
  • egy 81 milliméteres német repeszgránát és
  • egy 60 milliméteres román aknagránát került elő.

Mivel ezek egyikét sem használták arra, amire való, vagyis hogy felrobbantsanak vele valamit, vagy valakit, a tűzszerészek elszállították a robbanótesteket a helyszínről, és ezután feloldották az órák óta tartó lezárást a Rákóczi utcában. Ja, és senkinek nem kellett elhagynia az otthonát.

És mégis, hogy került  ennyi fel nem robbant gránát egy kupacba? Vélhetően a második világháború után a lakosok hordták össze egy helyre a gránátokat a szántóföldekről, hogy szántani és vetni tudjanak. Aztán jól elfelejtették, hol is van az a kupac.

Az ügy részleteiről szerettük volna megkérdezni Megan Foxot is, de egyelőre nem tudtuk elérni.

Maksa Hiradó részlet 1.