Teccenek kinyalni a seggem!

2013.12.06. 13:54

Fegyelmi eljárást indít a Budapesti Ügyvédi Kamara egy ügyvéd ellen, aki a tagdíj befizetésekor a banki átutalás megjegyzés rovatába annyit üzent nekik: "teccenek kinyalni a seggem" - értesült az Origo. Dr. Sz. K. üzenetét a nyomaték kedvéért többször is leírta egymás alá.

Az esetről a Budapesti Ügyvédi Kamara számolt be hírlevelében. Eszerint Dr. Sz. K. a seggnyalásra való felszólításhoz nem fűzött semmi magyarázatot, de "az indokolásra az ügyvédnek a fegyelmi eljárásban lesz lehetősége".

A kamarai hírlevél nagyon önkritikusan megjegyzi, hogy nyugodtan lehet őket kritizálni, hiszen "Istennek a teremtés során csak két tökéleteset sikerült alkotnia az indiai bölcsek szerint és ez: a május és a ló. Minden más javítható és javítandó is!". Egy átutalás megjegyzések rovatában való trágár üzengetés azonban nem méltó egy ügyvédhez.

Az eset annál is meglepőbb, mivel az ügyvéd egyenlege túlfizetést mutat, és a hírlevél szerint "lojális és kötelezettségét megfelelően teljesítő ügyvédről van szó". Azaz rendesen fizeti az évente 120 ezer forintos kamarai tagdíjat, és ha van ügyvédjelöltje, nem felejti el befizetni utána a fejenként 36 ezer forintot.

Az örkényi fordulatokban bővelkedő történet egyik legszebb csavara, hogy a Budapesti Ügyvédi Kamara Dr. Sz. K. dicséretéhez hozzá is fűzte: "ez [a pontos díjfizetés] önmagában részünkről akár érv is lehetne a nem túl szerencsésen megfogalmazott kérés teljesítése mellett..." - azaz: Dr. Sz. K. olyan jól fizet, igazán megérdemelné, hogy kinyalják a seggét.

Az ügyben az Origo újságírója kereste az érintetteket, de egyelőre senki nem nyilatkozott. És bár mi nagy barátjai vagyunk a tényeknek, most mégis azt kell mondanunk: Ez a történet úgy szép, ahogy van.