Négy kisgyerek kapott klórgázmérgezést

2013.12.07. 15:26 Módosítva: 2013.12.07. 19:38

Az első orvosi szakvélemény szerint klórgáztól lett rosszul négy kisgyerek, egy négyéves, két hároméves és egy alig egyéves az egyik alsópáhoki szállodában péntek este háromnegyed hét körül, írja a police.hu.

n3246532
Fotó: Police.hu

A rendőrség gyanúja szerint a szálloda egyik medencéjéből szabadult fel a gáz. A katasztrófavédelmisek lezárták a medence környékét, kiürítették az uszodát, és vizsgálatot indítottak. A Keszthelyi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Soós Éva, a négycsillagos Kolping Hotel igazgatóhelyettese az MTI-nek azt mondta, hogy a négy kisgyerek légzési nehézségekre panaszkodott, ezért hívtak orvost hozzájuk. Az orvos javaslatára ezek után két kisgyereket szállítottak megfigyelésre kórházba, de szombaton már ők is visszatérhettek a hotelbe.

A klórgáz kiáramlását az okozhatta, hogy korábban karbantartási munkálatokat végeztek az uszoda medencetér alatt található gépészeti berendezésein, és gázbuborék maradt a csövekben. A karbantartás után a víznyomás a medencébe préselte ezt a kis mennyiségű gázzal telített buborékot, amely a rosszulléteket okozta. A szakhatóságok vizsgálata után már péntek estétől újból használhatba helyezték a medencéket. A szálloda egyébként kifejezetten családbarát szolgáltatóként hirdeti magát a honlapján.